Monday, 17 October 2016

3 places around the World ~

Assalamualaikum and hai readers,

Continue for my diary today.. this post make me dream ~

"If you have only 3 choice, where do you want to go around the world?"

"Makkah@Madinah"

"South Korea"

"Paris"

First, Why Makkah@Madinah? Because just I'm a Muslim'ah' ... I'm Islam.. ? No.. Because I want to see Ka'abah ! I want to feel how close I am with Allah.. I want to feel how Makkah or Madinah is .. Ahhh ! I'm jealous when someone I know can go to Makkah do a haji or umrah ! I want it too one day.. Inshaa Allah ! I love to see a lot of photos of beautiful Ka'abah..

SubhanALLAH ! see how crowded there .. too many people there.. and yet too beautiful, right? <3

MashaALLAH ! So beautiful ~ Taktau nak cakap mcm mana.. <3

Second, South Korea ! As you can see.. I'm a kpop girl ~ :P hehee.. ofcourse! One of my dream to go there .. I want to meet my saranghaneun uri oppa ! :P I want to go Woollim Building ! ahhh ~ jinjja kannnn besttt klu dapat pergiii >< Aku nak rasa 4 season in korea .. especially Winter season ~ teringin nak rasa sejuk salji.. Malaysia pon sejuk.. errrr ~ Sejuk tuu paham2 jelah .. hehehe Astaghfirullah.. betullah mmg Malaysia sjuk.. haih ! :P pikir macam2 lak ! Aku nak jejak semua tempat kat seoul, busan ... ahhh semua ahh kat South Korea tuuu ~ lol ! Dream besar sgt kau ni A ! ishishish ><

Lock hati kat sini .. I want ONE ! Jeballl ~
Namsan Tower.. Tempat Famous dgn HeartLock mcm gmbr kat atas.. <3
How Beautiful WINTER kat Korea .. In <3

3rd, Paris ! Sape taknak pergi Paris? Gila taknak ~ tempat romantik tuuu ~ act I want honeymoon kat sini.. lol ~ belajar pon takhabis lg.. ade hati nak honeymoon bagai.. act calon pon tkde.. #foreveralone .. hahahahaha Teringin sangat nak tgk EiffelTower ! huhuhu

Ya Allah ! SubhanALLAH ~ Lawa gilaaaaa !! Ahhh ~ bila aku dapat pergiiii? T.T

Hope sangat My Dream Become True .. Okeylah ! Bye semua.. A harap uolls pon dapat pergi tempat yang korang nak pergi :) 

17.10.2016
-A-

Sunday, 16 October 2016

Kerjaya ~

Assalamualaikum and hai readers,

Minggu lepas merupakan minggu kerjaya.. so, aku nak crite sikit lah about my course, univ mne, dan seakan dgnnya. So, Let's Begin !

Alright ! 

Jujur aku cakap! I'm still confuse what I want to be in my future.. But since I'm a science student.. and dari kecik lagi.. I'd said that "I want to be a doctor" ! emm. doctor ape? how? where? <--- bende ni aku yang selalu fikir. 

Then..

I decided sikit and pikir lebih ! yang I want course Bioperubatan or Biotech . and yeah, I'm not too good in biology but I will try ! I will ! I know I can even I know I'm a lazy person. lol ~ :P but yeah.. ofcourse I have an effort ! walaupon taktau kat mana .. lol ~ oh ye ! I think I nak jadi doctor yang kat emergency tu.. alaa.. yang slalu kat emergency tu.. emm ~ tu pon aku ada terpikir .. Inshaa Allah ! Klu dapat... eh ~ Harap dapatlah .. Amin :)

For Univ mane aku target? Aku taktau nak target mcm mane.. tapi setakat ni aku takpernah nak pikir belajar smpai luar negara.. well ! dduk matrik yang bolehlah tahan dekat dgn rumah ni pon.. asyik pikir nak balik je.. ni nak gy luar negara ! Mimpi je semua tu ~ lol! :P Univ yang aku rse nak pergy ... jap aku cari gambar .. hihihihi


1st choice- I think aku banyak peluang kat sini..


2nd choice-Jauh sikit. But Lebih peluang~


3rd choice- Jauh Jauh Jauh ! Tapi mcm best je.. and mmg banyak peluang :)


4th choice- gempak klu aku dapat sini ! serious ~

Emm.. nak dijadikan cerite.. masa minggu kerjaya .. aku tak ingat sgt.. tapi banyak soalan lah ditanya dan dijawab.. sangat puas hati ~ Mata lebih nampak nak pergi univ mana.. lol ~ hehe 


Okeylah.. That's all ! Bye ~ Doakan saya dan rakan2 berjaya masa PSPM akan datang dan dapat course dan univ yang nak pergi tu dengan berjaya.. yang paling penting dapat buat Kedua ibu bapa kami bangga .. :) AMIN 



17.10.2016
-A-



Friday, 7 October 2016

Lovely Grandpa~

Assalamualaikum and hai readers,

Today .. dah masuk 3 hari My satusatunya Atuk yang ada and boleh dikatakan rapat .. Telah Meninggal Dunia .. I'm so sad.. but I know Allah lebih sayangkan atuk ~ 

Nak cite sikit.. masa hari kejadian tu.. My dad call me dalam pukul 11 malam camtu.. I baru lepas bangun sbb ngantuk sgt ~ then, tetibe my dad call.. I rase pelik gak.. tp I trus angkat call.. 

4/10/16 (11 pm)
"Hello" "Assalamualaikum kakak" " Waalaikumussalam ayah" "kakak tgh buat ape?" *speechless because I baru lepas bngun.. nak kata tgh buat keje .. menipu sgt~ lol~ so I ckp..* "tak buat pe.. knp?" "ouh.. ayah nak bagitahu.. Atuk dah takde.." *shock gila masa ni* "Inallilah Wainnaillahi Rojiun.. bila ?" "baru tadi malam.. esok ayah amik kakak pagi dalam pkul 6.45 cmtu lah eh?" "emm.. okey" *time ni I dah rase sebak.. nak nangis* "okey.. Assalamualaikum" "Waalaikumussalam" *then, I terus nangis.. My roommate.. trus dtg kat I tepuk2 blkg and tanya knp.. dia ckp "atuk awak meninggal eh?" I angguk je..* 

Serious.. I think this is first time.. sebelum ni .. nenek belah ayah meninggal, I tak rasa sgt .. maybe I taktahu sgt mse tu .. but kalini .. bila I balik kampung lepas cium arwah atuk, I rse nak nangis lagi..
hm..

So,skrg I tinggal nenek belah ibu je lagi .. belah ayah mmg dh takde.. yang baru meninggal ni, atuk belah my mom..

'Semoga Arwah Atuk Ditempatkan dengan Orang-orang yang Beriman.. Semoga Arwah Atuk Tenang Disana.. Amin '


07.10.2016
-A-

Monday, 26 September 2016

Life in KMNS ~

Assalamualaikum and hai readers,

First, Let me short intro.. I'm 'A' .. I'm 18 y/o.. As you can see, I'm a girl ! I'm Malay and Islam.. emm.. That's all :P hihi . Anything to ask about me.. You can comment, I will tell you ;) Inshaa Allah :)

Ok then, Let's continue to our  main topic !

"matrik susah" "matrik penat" "alaa.. matrik semua pandai2 je" "boleh survive ke bljr kat matrik?"

emm.. matrik takdelah susah sangat.. you have teachers and friends here .. They always ada di samping you alls when you alls need them.. "yang ni tak boleh.. yang tu susah.. camne nak jawab ni?" korang.. roommate ade, classmate ade, ketua blok ade.. you have friends that always bantu korg.. SERIOUS !!! even kadang2 ade je budak tanya soalan kat group whatsapp Blok .. and ade je yang membantu.. ;) And Ofcourse.. specialnye matriks ni.. Kami still bermanja dgn ckg.. bukan mksud aku gedik2 manja gitu ~ aduyaii ! maksud aku mcm kite kat sekolah dulu.. kadang2 ckg kat sini pon boleh buat kawan.. korg cite je masalah korg.. ckg akan dgr and maybe ckg akan bantu korg ;) TRUST ME !! Cikgu kat sini ramai yang sporting2 tau !! 

Matrik takdelah penat.. emm, aku balik kelas pukul 4 or 5 tu trus tido ~ hahahaha but malam tu aku buatlah keje .. pstu tido lambat tu perkara biasa .. bangun awal pon perkara biasa.. tapi sabtu ahad kau boleh outing.. tp ade ketetapan dialah.. sabtu utk prmpuan, ahad utk lelaki.. balik sblum pkul 6.. pakaian .. senang cite ! Matrik ni HALF SCHOOL HALF COLLEGE STYLE !! so paham2 je lah kot ~ hihi ;)

Hahahahahaha ~ dakdak Matrik ni .. Ada yg terlebih pandai, ada yang biasa2 je weh ~ tolonglah jgn pikir kami semua ni pandai sangat ! Klau yang pandai sgt tu .. taktaulah dia makan ape ! Kami yg biase2 ni.. pon usaha nak jadi pandai, usaha nak berjaya .. Kalau tak usaha, tak kemana jugak kn? :)

Weh ! GILA takleh survive ~ elaun dapat kot.. makanan pon bnyk.. Don't worry ! Kau tak mati punye ! hihi 

okeylah ! Anneyeong ~ byeeeeee ;)



26.09.2016
-A-

Our KMNS ~